Καλημέρα κόσμε!

Επιτέλους.

Μετά από 20 μήνες προετοιμασίας στέλνουμε το πρώτο μήνυμα σε εσάς, τους συναδέλφους και συνεργάτες μας και τους υποψηφίους, με το οποίο σας ενημερώνουμε για την ύπαρξη του αναγνωρισμένου φορέα χορήγησης πιστοποιητικών πληροφορικής DIPLOMA.

Ο φορέας DIPLOMA έχει εγκριθεί από τον Ο.Ε.Ε.Κ. με την υπ’ αριθμόν Γ/24869/30-9-2009 απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου όσον αφορά την χορήγηση πιστοποιητικών πληροφορικής αναγνωρισμένων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Γνωριζόμαστε χρόνια (βλέπε infolearn και TEST4U) και ως εκ τούτου οι συστάσεις περιττεύουν.  Όπως πορευτήκαμε στο παρελθόν  έτσι θα πορευτούμε και στο μέλλον.

Με την ίδια συνέπεια και σοβαρότητα.
Όπως λέγανε και οι Λατίνοι: finis origene pendet. Το τέλος εξαρτάται από την αρχή.

Βέβαια αυτή τη φορά το αντικείμενό μας δεν είναι η δημιουργία προπαρασκευαστικών προγραμμάτων.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απαιτήσεις του ιδιωτικού τομέα δημιουργήσαμε πιστοποιητικά τα οποία έχουν αντικειμενική αξία και τα οποία θα βοηθήσουν τους κατόχους τους να βρουν εργασία.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα των Πιστοποιητικών μας είναι:

 1. Ενημερωμένη ύλη:
  έχουμε ενημερώσει την ύλη ακόμη και του βασικού επιπέδου.

  Δεν είναι δυνατόν να εξετάζονται σήμερα οι μαθητές σε ύλη του 2000 ειδικά στην ενότητα του διαδικτύου.

  Γι’ αυτό, για το πιστοποιητικό DIPLOMA BASIC OFFICE, σε συνεργασία με την infolearn, σας προσφέρουμε το εκπαιδευτικό υλικό web4u το οποίο θα αποτελέσει πολύτιμο βοηθό στην εκπαιδευτική διαδικασία.

  Είμαστε σίγουροι οτι το web4u θα αποτελέσει το όχημά σας για να προσφέρετε και άλλα, πλην του βασικού, προγράμματα εκπαίδευσης π.χ. skype, paypal, rapidshare, eshop, rss, newsletter, youtube, facebook, web mail, torrents, winamp, mp3, flashget, tinypic, msn, forum, blo, εγκατάσταση εφαρμογών  κ.λπ.

 2. Τρεις (3) νέοι τρόποι εξέτασης.
  Οι τεχνολογίες Comprehensive Examination Technology, Scenario Based Examination Technology και  Web Based Examination Technology θα θέσουν νέα πρότυπα.

  Η τεχνολογία in ates από μόνη της, έχει αποδειχτεί ανεπαρκής και δεν μπορεί να αποτυπώσει σωστά το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων ενός μαθητή.

  1. Comprehensive Examination:
   Χρησιμοποιείται στην εξέταση για το πιστοποιητικό DIPLOMA  EXPERT OFFICE και αποτελεί μετεξέλιξη της τεχνολογίας in-ates.
   Δίδεται στον εξεταζόμενο ένα αρχείο π.χ. μια παρουσίαση σε PowerPoint και αυτός καλείται να δημιουργήσει εκ του μηδενός μια ακριβώς ίδια παρουσίαση.
   Είναι σαφές, πιστεύουμε, οτι δεν αρκεί η απάντηση μεμονωμένων ερωτήσεων, όπως συμβαίνει με τις in-ates ερωτήσεις, αλλά απαιτείται η σε βάθος γνώση της εκάστοτε εφαρμογής.
    
  2. Scenario Based Examination:
   χρησιμοποιείται στην εξέταση για το πιστοποιητικό Secretary Computer Workflow Certificate και αποτελεί, όπως και η τεχνολογία Comprehensive Examination Technolgy, μετεξέλιξη της τεχνολογίας in-ates. Σε αντίθεση όμως με την Comprehensive Examination Technolgy δεν χρησιμοποιεί μια μόνο ενότητα αλλά πέντε.

   • Χρήση Υπολογιστή & Διαχείριση Αρχείων (Windows)
   • Επεξεργασία Κειμένου (Word)
   • Υπολογιστικά Φύλλα (Excel)
   • Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet Explorer και Outlook)
   • Παρουσιάσεις (PowerPoint)Ο εξεταζόμενος καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις οι οποίες απαιτούν των γνώση χρήσης και των πέντε ενοτήτων και κυρίως την άνετη μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη. Πολλή σημαντική είναι επίσης η ταχύτητα με την οποία ολοκληρώνονται ορισμένες ερωτήσεις.
     
  3. Web Based Examination:
   χρησιμοποιείται στην εξέταση για τα πιστοποιητικά web developer:
   Web Basics, HTML Developer, CSS Developer, JavaScript Developer,  PHP Developer, MySQL Developer.

   Η Web Based Examination Technology μεταφέρει στο διαδίκτυο τον τρόπο εξέτασης που χρησιμοποιούμε εδώ και καιρό στα επιτραπέζια συστήματα.
   Μέχρι πρότινος οι εξετάσεις στο διαδίκτυο ήταν πολλαπλών επιλογών. Τώρα, με την τεχνολογία Web Based Examination Technology ο εξεταζόμενος καλείται να γράψει και να διορθώσει κώδικα και όχι απλώς να απαντήσει σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

  Κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς θα λάβουν χώρα δύο συγκεντρώσεις, μια στην Θεσσαλονίκη και μια στην Αθήνα, στις οποίες θα έχετε την δυνατότητα να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα παρεχόμενα πιστοποιητικά, τι προσφέρουμε και τι ζητάμε από τους συνεργάτες μας, τους  νέους τρόπους επέκτασης των δραστηριοτήτων σας, τους νέους τρόπους εξέτασης καθώς και τον αναλυτικό τιμοκατάλογό μας.

  Αν πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει η εξεταστέα ύλη,
  Αν πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εξέτασης,
  Αν πιστεύετε ότι η εκπαίδευση στην πληροφορική δεν έχει τελειώσει ακόμη,

  …τότε θα χαρούμε να σας δούμε στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για να σας παρουσιάσουμε λύσεις.

Κατηγορίες: Ενημερωτικά. Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

8 απαντήσεις στο Καλημέρα κόσμε!

 1. Ο/Η Σάββας Ζ. Σάββα λέει:

  Πολύ Καλή Εξέλιξη. Προσέξτε την τιμολογιακή σας πολιτική για να πάρουμε μια ανάσα πρώτα.
  Τα προϊόντα σας Test4U και Cert4U (31 κωδικούς) και Η ΣΥΝΕΠΙΑ σας , έχουν την εκτίμηση μας
  Σ. Ζ. Σάββα (CIC)

 2. Ο/Η Βασίλης Ψαράκης (Μέλος ΔΣ της ΠΕΙΕΠ) λέει:

  Σας εύχομαι ολόψυχα, καλή αρχή και ποιοτική ανέλιξη στον νέο φορέα πιστοποίησης που ξεκινάτε !! Είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό και θα προσφέρετε στην αγορά μας μια άλλη διάσταση του πακέτου [Εκπαίδευση + Πιστοποίηση], καθώς γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα του χώρου μας. Εκτιμώ ότι έχετε τις επιστημονικές και ειδικές γνώσεις, τολμώ να πω στον τεχνικό τομέα καλύτερα απο οποιονδήποτε, που σας επιτρέπουν να κάνετε την «διαφορά».
  Αρκεί όμως να δείξετε υπομονή, επιμονή, επαγγελματισμό και «ειλικρίνεια» απέναντι σε ένα ιδιαιτέρως πονεμένο κλάδο των ΕΕΣ πληροφορικής, που ξέρετε πιστεύω πολύ καλά τα δυνατά και αδύναμα σημεία του.
  Στέλιο Λαμπρόπουλε, καλή αρχή και κουράγιο στο δύσκολο δρόμο που διάλεξες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις 🙂

 3. Συγχαρητήρια!
  Κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή! Να σπάσει το κατεστημένο. Οι άλλοι, αν δεν αλλάζουν τακτική, θα έχουν ημερομηνία λήξης που δεν θα αναγράφεται μόνο στο πιστοποιητικό τους και σε Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις – Οι παρατάσεις κάποια στιγμή θα .. τελειώσουν! Το θέμα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία του κοινού. Έτσι όπως τους «γαϊδουρομάθαμε» (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τώρα πρέπει να τους πούμε την αλήθεια. Χρυσώναμε το χάπι της πιστοποίησης αντί να πιέζουμε τον υποψήφιο για ουσιαστική γνώση. Προ-πιστοποιητικών εποχής ο κόσμος ερχόταν στα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών από αυτογνωσία – γιατί είχε αντίληψη ότι οι γνώσεις που θα λάβει θα του είναι εργαλείο. Έπειτα ήθελε «χαρτί» από το μονοπώλιο, μετά (λόγο κρίσης) ένα φτηνό – ισόβαθμο, να κάνει την δουλειά μωρέ. Πλέον είναι γεγονός αν δεν ξέρουν να κάνουν συγχώνευση αλληλογραφίας καλύτερα να κυνηγάν τις 6-μηνιαίες συμβάσεις δημοσίου…
  Συζήτηση με μαθητή μόλις του παρέδωσα το πιστοποιητικό του για τις 3 ενότητες του ΑΣΕΠ:
  «Άντε δάσκαλε, τώρα να μου κάνεις και ένα facebook»
  ή «Να μπούμε στο diorismos, άκουσα έχει προκηρύξεις, αλλά δεν ξέρω πως να ψάξω»
  ή το πιο τραγικό «Δάσκαλε να σου φέρω το βιογραφικό μου χειρόγραφο να μου το εκτυπώσεις να φαίνεται από υπολογιστή»
  Τα παλιά πιστοποιητικά ενίσχυσαν τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό. Συνάδελφοι αλλάξτε τακτική! Μάθετε στους νέους ότι δεν ξέρεις Η/Υ αν γράφεις γρήγορα «nic pic sis, t spac! kla e gm tc fotoc ebgalec -thx zoOzo0nam sgpw» Και εσείς οι ίδιοι, αν δεν μπορείτε να διαβάσετε το παραπάνω ενημερωθείτε! 🙂 Σκοπός της γνώσης χειρισμού είναι σε βάθος μετάδοση της γνώσης της αναζήτησης της πληροφορίας, της χρήσης με αυτοπεποίθηση και όχι το να πατάς πάνω σε στερεότυπα.
  Δεν ξέρεις να κάνεις επεξεργασία εικόνας αν φορτώνεις την φωτογραφία σου στο fotofun.com και βάλεις φίλτρα και στάμπες.

  Ξανά μπράβο λοιπόν για το βήμα που κάνατε. Σειρά μας τώρα να αλλάξουμε πεποιθήσεις

 4. Ευχαριστούμε για τις ευχές.

  Είμαστε σίγουροι πως μαζί μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν.
  Όπως λέει και ο ποιητής: «μερικές φορές, για να πας μπροστά, πρέπει να κάνεις δυό βήματα προς τα πίσω»

 5. Ο/Η Νίκος Παπαγεωργίου λέει:

  Πολλή καλή κίνηση. Κάποια στιγμή κάποιος έπρεπε να την τολμήσει.
  Ενδιαφέρουσες και οι τεχνολογίες. Αλλά στις τεχνολογίες δεν παίζεστε έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια 🙂
  Θα τα πούμε Αθήνα.

  Καλή επιτυχία

 6. Ο/Η Απόστολος Ζόγκος λέει:

  μπορεί να μην γνωριζόμαστε προσωπικά αλλά, όπως είπε και ο κ. Σάββας, εκτιμάμε τα προϊόντα σας και την συνέπειά σας.

  Θα χαρούμε να είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το βήμα.

 7. Αυτή η νέα «διαφορετική» προσέγγιση εκπαίδευσης και πιστοποίησης είναι αυτό που ταιριάζει απόλυτα στους επαγγελματίες που θέλουν να είναι ανταγωνιστικοί στην αγορά και που σέβονται τη δουλειά τους. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαι σίγουρος για την επιτυχία, αφού συνεργάζομαι με τον κο Λαμπρόπουλο και την εταιρεία του εδώ πολλά χρόνια.
  Η προσπάθειά μας θα είναι δύσκολη και συνεχής αφού θα πρέπει να πείσουμε και να «αλλάξουμε» ριζικά τη νοοτροπία των εκπαιδευομένων μας στα νέα δεδομένα, ενώ παράλληλα θα εξακολουθεί να υφίσταται η παρούσα νοσηρή κατάσταση την οποία συνήθισαν όλοι τόσα χρόνια.

  Καλή Επιτυχία !!

 8. κ. Λαμπρόπουλε χαίρομαι που αποδεικνύεται με τις πράξεις σας ότι έχετε όραμα για την δουλειά που κάνετε και ότι έχετε απομυθοποιήσει αφεντικά και ισχυρούς έτσι ώστε να μπορείτε να σταθείτε δίπλα τους.
  Θα με βρείτε δίπλα σας στην προσπάθεια αυτή μιας και η εμπειρία μου αλλά και η χρονική περίοδος στα επαγγελματικά μου βήματα μου επιτρέπουν να πάω παράλληλα στο «ρεύμα» παρασύροντας και όχι παρασυρόμενος. Επίσης θα ήθελα να δηλώσω στο βήμα αυτό την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε τα 4 τελευταία χρόνια και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που είχαμε κάνει για την επίλυση προβλημάτων ακόμα και όταν υπήρχαν αντίθετες απόψεις.

  Θα τα πούμε στην Αθήνα.

  Με εκτίμηση
  Σ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *