Παγκόσμια Πρωτοτυπία – LibreOffice Conference Berlin 2012

Παγκόσμια πρωτοπορία για ton φορέα DIPLOMA και την infolearn.

Στο Συνέδριο του LibreOffice το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 17 έως και τις 19 Οκτωβρίου 2012, οι δύο Ελληνικές εταιρίες παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Συγκεκριμένα:

• Ο DIPLOMA, αναγνωρισμένος φορέας χορήγησης πιστοποιητικών πληροφορικής, παρουσίασε το μοναδικό παγκοσμίως εξεταστικό σύστημα, το οποίο εξετάζει τους υποψηφίους στο πραγματικό περιβάλλον του LibreOffice . Το LibreOffice είναι μια δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου η οποία χρησιμοποιείται από 60 εκατομμύρια χρήστες.

• Η infolearn παρουσίασε το TEST4U, το μοναδικό παγκοσμίως λογισμικό προετοιμασίας για εξετάσεις πιστοποίησης το οποίο προσφέρει σεναριακές ασκήσεις και λειτουργεί σε περιβάλλον πραγματικής εφαρμογής για το LibreOffice.

Ο κ. Italo Vignoli, ιδρυτής του THE DOCUMENT FOUNDATION και συντονιστής της επιτροπής πιστοποίησης του LibreOffice, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είναι χαρά μας που σήμερα, η infolearn και ο φορέας DIPLOMA, θα μας παρουσιάσουν το λογισμικό τους για το LibreOffice. Το συγκεκριμένο λογισμικό έχει αναγνωριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο και είναι σημαντικό διότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες. Επίσης θα μας φανεί πολύ χρήσιμη η εμπειρία που έχουν αποκομίσει από την ενασχόλησή τους με την εκπαίδευση και την πιστοποίηση.»

Ο κ. Στέλιος Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος του Φορέα DIPLOMA, δήλωσε: «Η infolearn, www.infolearn.gr, και ο αναγνωρισμένος φορέας χορήγησης πιστοποιητικών πληροφορικής DIPLOMA, www.diploma.edu.gr, παρουσίασαν σε κοινό απ’ όλο τον κόσμο, πρωτοποριακό λογισμικό το οποίο αλλάζει την εικόνα που έχουμε για την πιστοποίηση γνώσεων χρήσης υπολογιστή. Το λογισμικό έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, χρησιμοποιείται σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών και σε Πιστοποιημένα Εξεταστικά Κέντρα του φορέα DIPLOMA και έχει ήδη αναγνωριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο. Η παρουσίαση των λογισμικών στο συνέδριο του LibreOffice στο Βερολίνο είναι το πρώτο βήμα για την διεθνή τους πορεία.»

Σύντομο προφίλ του φορέα DIPLOMA
(www.diploma.edu.gr)
Ο φορέας DIPLOMA έχει αναγνωριστεί από το Ελληνικό Δημόσιο όσον αφορά την χορήγηση πιστοποιητικών πληροφορικής. Ειδικά το πιστοποιητικό DIPLOMA BUSINESS OFFICE είναι το μοναδικό αναγνωρισμένο πιστοποιητικό στην Ελλάδα το οποίο εξετάζει τον υποψήφιο ταυτόχρονα σε τρεις ενότητες χρησιμοποιώντας σεναριακή τεχνολογία ούτως ώστε να διασφαλίζεται η σωστή αποτύπωση του πραγματικού επιπέδου γνώσεων του υποψήφιου.

Σύντομο προφίλ της infolearn
(www.infolearn.gr)
Η infolearn δημιούργησε τα λογισμικά TEST4U και cert4u τα οποία χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία από περισσότερες από 1000 σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έχουν βοηθήσει περισσότερους από 500 000 μαθητές να αποκτήσουν αναγνωρισμένη πιστοποίηση Επίσης δημιούργησε την ολοκληρωμένη πλατφόρμα πιστοποίησης “infolearn certification platform ABC” η οποία βοήθησε δύο φορείς πιστοποίησης να αναγνωριστούν από το Ελληνικό Δημόσιο.

DIPLOMA LibreOffice Berlin_2012

LibO_Conference_Berlin_2012_Logo
LibreOffice Conference Berlin 2012 Logo

LibreOffice_Berlin_2012_Aula
The Aula Room

LibreOffice_Berlin_2012_FMET

LibreOffice_Berlin_2012_Group_Photo
Group Photo

LibreOffice_Berlin_2012_Lounch_Break
Lounch Break

Κατηγορίες: Ενημερωτικά. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *