Κάτι αλλάζει στην Ελλάδα.

Όπως μπορείτε να ενημερωθείτε και από την επίσημη σελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δύο (2) φορείς έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των πιστοποιημένων φορέων:
1. Η ECDL-Peoplecert
2. Η ICT
Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αποφάσισε ότι η άδειες της ECDL-Peoplecert και της ICT δεν μπορούν να ανανεωθούν.
Η σχετική απόφαση δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη στην Διαύγεια, ΑΛΛΑ η επίσημη ιστοσελίδα με τους πιστοποιημένους φορείς έχει αλλάξει. Και σε αυτή την ιστοσελίδα ΔΕΝ υπάρχει ούτε η ECDL-Peoplecert, ούτε η ICT.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στην συγκεκριμένη σελίδα, εμφανίζονται 9 φορείς. Μόνο η άδεια του φορέα DIPLOMA έχει ανανεωθεί.
Δεν έχει εκδοθεί απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για άλλον φορέα ο οποίος όφειλε να ανανεώσει την άδειά του. Το τονίζουμε για να μην μείνετε με την εντύπωση ότι όλοι όσοι όφειλαν να ανανεώσουν την άδειά τους, ότι έχουν και ανανεωμένη άδεια λειτουργίας.
Ως Φορέας τηρούμε και τους νόμους και τις υποχρεώσεις μας. Γι’ αυτό και είμαστε ο μοναδικός Φορέας, η άδεια του οποίου έχει ανανεωθεί. Ακριβώς επειδή είμαστε νόμιμοι και συνεπείς, σήμερα έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε την τήρηση των νόμων και από τους άλλους φορείς. Όλοι γνωρίζουμε πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν πρέπει να προσπαθούμε να τα αλλάξουμε ακόμη και όταν ανησυχούμε ότι οι «υπεύθυνοι» δεν θα κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Αυτή τη φορά όμως κάτι άλλαξε.
Αυτή τη φορά, ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έκανε κάτι που λίγοι το περίμεναν. Δεν ανανέωσε την άδεια δύο (2) φορέων, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα προς όλους. Αν και στην Κ.Υ.Α. της 1/8/2014 δεν γίνεται ρητή αναφορά σε διαδικασίες ενστάσεων, για την συγκεκριμένη περίπτωση, υποθέτουμε ότι θα ασκηθεί ένσταση (την κατάληξη της οποίας περιμένουμε με ενδιαφέρον). Προς το παρόν, κάποιος τους έβαλε στην θέση τους. Τους υπενθύμισε τις υποχρεώσεις τους.
Αυτή τη φορά, όσοι από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. επέμειναν στην τήρηση της νομοθεσίας, αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ από την κοινωνία.
Ο Φορέας DIPLOMA ούτε εκδικητικός είναι, ούτε δικομανής. Απαιτεί όμως να τηρούνται οι νόμοι. Η καταστρατήγηση των νόμων, μας βλάπτει όλους γιατί μας αφαιρεί το δικαίωμα να λειτουργούμε σε ένα νόμιμο πλαίσιο.

Κατάλογος Πιστοποιημένων Φορέων

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *